Tag Archives: biawak

Saaayang you tau

I dah lama nak cakap kat you, tapi I malu. Ye la kan, kat umah kita atas atap tu kan ramai sangat orang. I segan sebab aritu I dah nampak you tengah borak dengan Zek. Pastu Fifi cakap kat I lepas makan mangga haritu, you dah break ngan Zek. I pun apa lagi, terus cuba luck I la kan. Tak sangka pulak you turun bawah harini. I macam dah agak you suka tengok baldi merah tu jugak.

I harap you terima cinta I Bi. I tau I tak hensem mana. Lidah I pun average je. Tapi ia terjelir untuk you Bi. Lupakan Zek tu. I tau dia selalu berlagak cakar-cakar tunjuk kuku dia tajam kat atas atap. I takde pretensi macho tu semua Bi. I sensitif, caring, suka contemplate existence I tepi longkang petang-petang macam ni. I tak salah pilih hari. Sebab harini hari I. I toleh belakang, tengok you tengah tengok I, ekor you berhayun kiri-kanan macam dilanda bayu kosmik yang turut membuai perasaan I. Lantas, tanpa kata-kata, you peluk I. Dan I izinkan. Bahkan menuntut hak I untuk dicintai oleh you, sayang.

Advertisements

27 Comments

Filed under fiction

Surat Terbuka Buat Penghulu Koloni Biawak (kerana yang lain berjaya bersembunyi)

Well, to the local Works Department actually. We’ve been hosts to a colony of biawaks, maybe 10-15 of them, turning our bedroom ceiling into their clawy, scratchy lovenest. We’d be lying-in on lazy weekend mornings and they’d crawl around, clawing on the wooden ceiling making strange sounds with their tails and A would scream in her groggy morning voice “Woi!”.

I’d be quiet because I’m more mesra alam and I think it’s kinda hot but don’t tell her that.

So A called the fire station a few weeks ago. This abang bomba came in one of them red bomba vans, took off his boots, put on A’s pink vassini-mydin sandals, climbed onto the ceiling and caught one of them pesky biawaks. He then proceeded to put the poor creature into a sack my mom gave him. The he went back to the station. Leaving his boots. And the biawak in the guni. And wearing A’s pink vassini-mydin sandals. That didn’t work really well did it?

So in her latest battle plan in this anti-biawak crusade, she wrote a letter to the Public Works Department (included below). So people with similar biawak-related matters will have a template. Let’s just hope they don’t steal your sandals too.

Surat Biawak

 

————————————————

A dimunitive but significant section of the Malaysian Blogosphere bemoans the departure of starfish who has left for greener pastures.

 

18 Comments

Filed under anecdotal