banjir di johor

 

banjir di johor.

tapi hatiku bukan pada air yang melimpah

tetapi kali kecil yang memberi minum kepada pohon

dan titis embun mata di atas bibir comot lelehan susu.

banjir silam di kuantan.

apungan ular biawak sampah sarap dan ketawa.

dia masih merangkak ketika itu, seperti waktu

yang merangkak lewat kedewasaanku.

banjir pula nanti jantungku.

dengan darah pekat cinta tulus yang juga darahmu

dan titis embun mata dan pohon doa seorang ibu.

10 Comments

Filed under poetic

10 responses to “banjir di johor

  1. p

    mamak, kasi satu roti BANJIR punya!!

  2. “hei mamak, kasi ku satu teh lambung,
    kurangkan gula jangan kasi perut kembung”

    Teh Lambung, Pee Bees

  3. yariva!
    sakit dada,sakit kepala..ah kau merokok aku tak peduli..
    ermm bila last kali kuantan dilanda bah besar kot?

  4. tak, umah aku je banjir. masa duduk jln teluk sisek dulu. banjir sebab TM buat construction blakang umah dia.

  5. dia masih merangkak ketika itu-arora? kecik lg masa tu ehh..ok

  6. wei- neutral milk hotel,ada ok tak ini band?..check kidukk!!

  7. connection aku slow giler ler. nanti bila diowang dah repair cable tu baru boleh aku carik audio samples.

    in the mean time, Selamat Tahun Baru Jeng!

    And Happy New Year & Hari Raya to everybody.

    yours, easeart
    p.s.
    exoticcasyibba is sorely missing from these pages. anybody with information regarding her whereabouts will receive free kuaci courtesy of the site administrator.

  8. exoticasyibba

    I’M BACK TO HAUNT YOUR LIFE!!!

    p/s: feel so good someone actually noticed…

  9. exoticasyibba… LOL. Get your free kuaci on your next visit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s